fbpx

Vesikiikku Löylykauha 31-87cm

etusivu/Kauhat, Uutuudet/Vesikiikku Löylykauha 31-87cm

Vesikiikku Löylykauha 31-87cm

99.00

Varasto loppu

Vesikiikku  Luksus Löylykauha Teleskooppivarella

Etsitkö erilaista uutta löylykauhaa, joka sopii lahjaksi uuteen saunaan tai kotiin ja tietenkin saunomisesta tykkäävälle suomalaiselle? Erikoinen vesikiikku auttaa sinua kiikuttamaan löylyveden kiukaalle, koska se on epäkesko  ja sillä veden heittely ei ole mahdollista, koska siinä oleva kuppi,  ”pallokalotti” on liikkuvasti kiinnitetty varteen.
Vesikiikku siis lasketaan lepäämään kiuaskiville ja nautitaan löylyn tuomasta nautinnosta.

Vesikiikku on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.
Varren materiaali on visakoivua ja vartena toimii teleskooppivarsi, jota on helppo säätää sopivan mittaiseksi.

Varasto loppu

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Etsitkö erilaista uutta löylykauhaa, joka sopii lahjaksi uuteen saunaan tai kotiin ja tietenkin saunomisesta tykkäävälle suomalaiselle? Erikoinen Vesikiikku löylykauha auttaa sinua kiikuttamaan löylyveden kiukaalle, koska se on epäkesko  ja sillä veden heittely ei ole mahdollista, koska siinä oleva kuppi,  ”pallokalotti” on liikkuvasti kiinnitetty varteen.
Vesikiikku siis lasketaan lepäämään kiuaskiville ja nautitaan löylyn tuomasta nautinnosta.

Vesikiikku on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.
Varren materiaali on visakoivua ja vartena toimii teleskooppivarsi, jota on helppo säätää sopivan mittaiseksi.

Löylyveden vieminen kiuaskiville on voidaan myös ajatella toisin kuin tähän asti; miksi?
Vesi höyrystyessään laajenee tilavuuteensa nähden monisatakertaisesti ja aiheuttaa suuren painevaihtelun löylytilaan ja saunojille. Löylyn heittämiseen onkin tullut nyt vaihtoehtoinen vedenannosteluväline, joka on VESIKIIKKU LÖYLYKAUHA.

Miellyttävien löylyhetkien saavuttamiseksi, löylyvesi tulee valuttaa/luoda kiuaskiville, eikä heittää kuten on ollut tapana tähän saakka.
Myös saunankiukaiden mallien kehittymiset puoltavat löylyvälineen uudistumista.

Markkinoille tulleisiin uutuuksiin kuten pystykiukaat, hormikiviladonnat, jatkuvalämmitteiset (pieni suuaukko), kaltevapintakiukaat, pallokiukaat ja varsinkin savusauna ym. löylyveden heittäminen ei ole paras mahdollinen tapa löylyn lisäämiseksi.  Erityisesti näissä tapauksissa löylyveden valuttaminen/luominen kivien päälle on huomattavasti helpompaa ja tuottaa myös tasaisemman löylyn. Savusauna kulttuurissa on varsinkin oltava tarkkana veden saattamisessa/luomisessa kiville, koska liian suuri vesimäärä nopeasti aiheuttaa ensimmäisille saunojille epämiellyttäviä löylyhetkiä.

Lisäksi on mainittava, että saunaympäristöt ovat muuttuneet todella luksusluokkaan, joissa esim. kiuas on usein keskellä saunaa.   Löylyveden pärskähtely ja räiskyminen ei ole miellyttävää, etenkin jos löylyveteen lisätään yrttejä niitä ei ole suotavaa räiskytellä erikoispinnoille.

Saunassa löylyn lisääminen on tuntuvin ja merkittävin rituaali ”ohjelmanumero”.  Miltä löylyn lisääminen tuntuu, riippuu siitä, miten löylyvesi saatetaan kiville tai kivipinnalle.
Nyt saavutetaan nautinnollinen löylyveden lisäämiseen, kun käytetään Vesikiikkua eli uudenlaista löylykauhaa.
Vesikiikku lasketaan kiuaskiville ja joko vetämällä tai työntämällä tai vesi saadaan kohdistettua tarkasti haluamaan kohtaan kiuaskiville Vesikiikun painon levätessä koko ajan kiuaskivillä.
Vesikiikku täyttyy automaattisesti (pyöräyttää itsensä vettä täyteen) kun sen laskee vesiastiaan. Eli sillä saadaan vesi nousemaan vaikka kohti suoraan alapuolelta. Tämä mahdollistaa löylyvesiastian pitämisen vaikka lattia tasossa, koska vesi saadaan aina hallitusti kuppiin ja kuljetettua kiukaalle.

Löylyvesi voidaan nostaa vaikka pystysuorassa katon rajaan sen läikkymättä, koska pallokalotti / kuppi asettuu aina vaakatasoon. Tälläinen on uudenlainen erilainen ”löylykauha”, joka tarjoaa uudenlaista nautintoa saunomisen ystävälle.

Erityisen helppoa on myös valuttaa vettä vaikka pystysuoralle kivipinnalle ja veden kuljettaminen onnistuu jokaiselta, myös ensikertalaiselta, eikä muiden saunassa olijat tarvitse pelätä veden räiskymistä löylyä lisättäessä.

Suunnitellut ja valmistanut Antti Ticklen

Voit katsoa MTV-uutisten vesikiikku kokeilusta täältä: 

 

Lisää löylykauhoja löydät Saunatuotteen kauha-osastolta !

https://www.saunatuote.fi/tuote-osasto/saunaan/kauhat/

Lisätiedot

Paino0.14 kg (kilogramma)
Mitat31 × 5.5 × 5.5 cm (senttimetri)

otsikko

Go to Top